

6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
- 2 αυγά
- λίγο γάλα
- φρυγανιά τριμμένη
- λάδι για τηγάνισμα
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κρέας σε λεπτές φέτες, έτοιμες για σνίτσελ. Το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τοποθετούμε την φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί, όχι όμως να κάψει. Βουτάμε ένα-ένα τα σνίτσελ πρώτα στη φρυγανιά, μετά στο αυγό και μετά πάλι στη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοψηθούν. Τα βάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.