Σμέρνα πηχτή

Σμέρνα πηχτή Σμέρνα πηχτή
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 σμέρνα καθαρισμένη
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • 100ml λευκό κρασί γλυκό
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζαφορά
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη σμέρνα και την κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, το κρασί και τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ψάρι στο νερό που θα πρέπει ίσα ίσα να το σκεπάζει. Το αφήνουμε να βράσει καλά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Το ρίχνουμε σε γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε