Σκουμπριά γεμιστά με ξηρούς καρπούς

Σκουμπριά γεμιστά με ξηρούς καρπούς Σκουμπριά γεμιστά με ξηρούς καρπούς
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8 σκουμπριά καθαρισμένα, 250 γρ. το ένα

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζανάκι μαύρες σταφίδες
  • 1 φλιτζανάκι κουκουνάρια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 250 γρ. φιλέτο σκουμπρί πολτοποιημένο
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το τηγάνισμα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ψάρια και σπάμε τη ραχοκοκαλιά από την εσωτερική τους πλευρά στην ουρά και στο λαιμό. Προσεκτικά χωρίζουμε το κρέας από τη ραχοκοκαλιά και το αφαιρούμε.

Για τη γέμιση:

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα κουκουνάρια, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και το πολτοποιημένο ψάρι. Ανακατεύουμε καλά για λίγο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το ψάρι να κρυώσει. Γεμίζουμε με τη γέμιση το ψάρι και το δένουμε με σπάγκο. Αφού γεμίσουμε τα ψάρια, τα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το κρέας τους. Τέλος, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε