Σκορδολουκάνικα με μαύρο κρασί

Σκορδολουκάνικα με μαύρο κρασί Σκορδολουκάνικα με μαύρο κρασί
20 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • το παχύ έντερο του χοίρου
  • 5 κιλά κρέας χοιρινό , ψαχνό με λίγο λίπος
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι
  • 4 κουταλιές πιπέρι
  • 4 κουταλιές σπόροι μάραθου
  • 2 κεφάλια σκόρδου ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο μαύρο κρασί

Εκτέλεση

Πλένουμε τα έντερα, τα γυρίζουμε ανάποδα, τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι, τα ξεπλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μήκος 1 μέτρου. Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά αποβραδίς αναμειγνύοντας το τεμαχισμένο κρέας με λίγο από το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να στραγγίξει. Στη συνέχεια το ζυμώνουμε με το κρασί. Την επομένη προσθέτουμε στον κιμά τις σκελίδες σκόρδου, το υπόλοιπο αλάτι, το πιπέρι, τα σποράκια του μάραθου και ανακατεύουμε. Δένουμε την μία άκρη του εντέρου και γεμίζουμε δένοντας κατά διαστήματα, κάθε 15 πόντους. Τα κρεμάμε  στον ήλιο και τον αέρα για να στεγνώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε