Σκασέλια

Σκασέλια Σκασέλια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κύθηρα

Συστατικά

  • 300 γρ αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλλα
  • ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα αμύγδαλα με το φλούδι τους, κοπανισμένα, μαζί με λίγο βούτυρο να καβουρντιστούν. Μετά προσθέτετε μέλι τόσο που να πλάθεται. Βάζετε κανέλα και γαρίφαλο όσο σας αρέσει.

Ανοίγετε φύλλο, κόβετε στρογγυλά κομμάτια, βάζετε μέσα λίγη γέμιση αμυγδάλου και το διπλώνετε στη μέση να κλείσει.

Τα ψήνετε να ροδίσουν και μετά, όταν είναι ζεστούτσικα αλλά όχι καυτά, τα βουτάτε σε ανθόνερο και μετά σε ζάχαρη άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε