Σησαμωτά

Σησαμωτά Σησαμωτά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 5 κιλά αλεύρι κοινό ή σιταρένιο ή μισό-μισό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 20 γαρύφαλλα
  • 2 φακελάκια μαστίχα
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • λίγο άλάτι
  • 1 /2 κιλό σησάμι για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Τα σησαμωτά ψωμιά γίνονται όπως το ψωμί, μόνο που προσθέτουμε την ζάχαρη και τα μυρωδικά μέσα στο αλεύρι, πριν αρχίσουμε το ζύμωμα. Κατά το πλάσιμο τα τυλίγουμε σε μπόλικο ασπρισμένο σησάμι και τους δίνουμε διάφορα σχήματα και μεγέθη φραντζόλες, στρογγυλά ψωμιά, κουλούρες κ.λπ. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε όπως το ψωμί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε