Σιρδένια γεμιστά

Σιρδένια γεμιστά Σιρδένια γεμιστά
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Φλώρινα

Συστατικά

  • 5-6 στομάχια αρνίσια
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κούπα τσαγιού ρύζι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα νερό
  • κίμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα στομάχια (σιρδένια), τα τρίβουμε καλά με αλάτι  και στην συνέχεια τα  ζεματάμε με καυτό νερό για να φύγει η έντονη  μυρωδιά τους. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μισό βούτυρο ή το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κίμινο, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ώστε να σιγοψηθεί. Προσθέτουμε στο μείγμα μία κούπα νερό, συνεχίζουμε για λίγη ώρα έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε τα σιρδένια με το μείγμα, με ένα κουτάλι, προσέχοντας οι ραβδώσεις του στομαχιού να είναι από την έξω μεριά. Πιάνουμε με οδοντογλυφίδες ή ράβουμε τις δύο άκρες κάθε γεμάτου στομαχιού. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί τα κλειστά σιρδένια και συμπληρώνουμε γύρω τους με κομμένες πατάτες που έχουμε αλατοπιπερώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες. Κατά την διάρκεια του ψησίματος, περίπου στη 1 ώρα, ελέγχουμε το φαγητό, γυρίζουμε ανάποδα τα σιρδένια, ανακατεύουμε τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, μισή έως μία κούπα, για να μη στεγνώσουν οι πατάτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε