Σικορέ με κρέμα και εστραγκον

Σικορέ με κρέμα και εστραγκον Σικορέ με κρέμα και εστραγκον
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4  φρέσκα σικορέ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα εστραγκόν

Εκτέλεση

Κόβουμε  τα σικορέ κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και κάθε λωρίδα στη μέση καθέτως, για να φτιάξουμε μικρές λωρίδες μήκους 5 - 6 εκ. Βάζουμε τα σικορέ σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το βούτυρο, το  χυμό λεμονιού, το  ζωμό και 1 πρέζα αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα, το πιπέρι, το εστραγκόν και βράζουμε ελαφρά, κουνώντας πότε - πότε την κατσαρόλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε