0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φρέσκα σικορέ
- 30 γρ. βούτυρο
- χυμό μισού λεμονιού
- 100 ml ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα εστραγκόν
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σικορέ κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και κάθε λωρίδα στη μέση καθέτως, για να φτιάξουμε μικρές λωρίδες μήκους 5 - 6 εκ. Βάζουμε τα σικορέ σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το ζωμό και 1 πρέζα αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα, το πιπέρι, το εστραγκόν και βράζουμε ελαφρά, κουνώντας πότε - πότε την κατσαρόλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.