Σέλερι με ζαμπόν εστραγκον και μυρώνι

Σέλερι με ζαμπόν εστραγκον και μυρώνι Σέλερι με ζαμπόν εστραγκον και μυρώνι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. σέλερι
  • 100ml σάλτσα ντεμιγκλάς ή ζωμό βοδινού δεμένο
  • 75γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 50ml λευκό κρασί
  • 50 γρ. μανιτάρι πορτσίνι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες μαϊντανό
  • 1 πρέζα μυρώνι
  • 1 πρέζα εστραγκόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με μία ξύστρα γύρω γύρω το σέλερι, το κόβουμε σε κομματάκια 5 εκατοστών, διαγώνια και τα βράζουμε. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμυδάκι εσαλότ, ίσα να αρχίσει να μαραίνεται. Προσθέτουμε το μανιτάρι, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαμπόν, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε