Σεκερλεμέ

Σεκερλεμέ Σεκερλεμέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καππαδοκία

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γεμάτο, κοφτά, βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει απαλή ζύμη

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι που να γίνει τελείως άσπρο. Μετά αρχίζετε να προσθέτετε το αλεύρι λίγο λίγο, περιμένετε ν' αφομοιωθεί κάθε φορά και συνεχίζετε μέχρι να έχετε μια ζύμη απαλή, μόλις που να πλάθεται.

Πιάνετε ένα κομματάκι ζύμης και το σφίγγετε κλείνοντας την παλάμη σας, το πλάθετε πάνω σ' ένα πιατάκι να γίνει κορδόνι παχύ όσο ο αντίχειράς σας. Το βάζετε στο ταψάκι σχηματίζοντας ένα S (σίγμα τελικό).

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C για 20' περίπου, να γίνουν τραγανά. Θα παραμείνουν άσπρα, δεν θα ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε