0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- 1 κιλό ψάρια γοπίτσες ή μαριδάκι ή αθερινός
- 2 κουταλιές ξίδι
- 3 δοντάκια σκόρδου
- 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι. Κατόπιν, προσθέτουμε το νερό, λίγο-λίγο, το πετιμέζι, το ξίδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει, μέχρι να σφίξει. Τηγανίζουμε τα ψάρια της αρεσκείας μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.