Σαβόρι με πετιμέζι

Σαβόρι με πετιμέζι Σαβόρι με πετιμέζι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό ψάρια γοπίτσες ή μαριδάκι ή αθερινός
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 3 δοντάκια σκόρδου
  • 1/4 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι. Κατόπιν, προσθέτουμε το νερό, λίγο-λίγο, το πετιμέζι, το ξίδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει, μέχρι να σφίξει. Τηγανίζουμε τα ψάρια της αρεσκείας μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε