Σαβαρεν

Σαβαρεν Σαβαρεν
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη παρασκευή της ζύμης:

  • 360 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 1,5 κουτ. σούπας μαγιά μπύρας
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Για τη παρασκευή του σιροπιού:

  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα να γίνει χλιαρό, λιώστε μέσα σ' αυτό τη μαγιά της μπύρας. Προσθέστε λίγες κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάστε τον και αφήστε τον σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Βάλτε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο αλεύρι.Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα, τη ζάχαρη, τη μαγιά της μπύρας που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει.Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.Σκεπάστε τη ζύμη, βάλτε την σε ζεστό μέρος και αφήστε την φουσκώσει. Υπολογίστε ότι πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου.Ξαναζυμώστε τη ζύμη και αδειάστε τη σε μία καλά βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση. Μην τη γεμίσετε μέχρι επάνω.Βάλτε τη πάλι σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσει.Μόλις είναι έτοιμη, ψήστε τη σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. 10. Βγάλτε το σαβαρέν από τη φόρμα, περιχύστε το όπως είναι ζεστό με το σιρόπι επίσης ζεστό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε