Σαρλότ μήλου

Σαρλότ μήλου Σαρλότ μήλου
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 175 γρ.βούτυρο
  • 450 γρ. μήλα Bramley ή μήλα Τριπόλεως, ξεφλουδισμένα, χωρίς την καρδιά, σε κύβους
  • 225 γρ. μήλα Braeburn σε κύβους
  • 60 ml κουταλιές νερό
  • 130 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 9 λεπτές φέτες λευκό ψωμί, χωρίς την κόρα
  • πηχτή κρέμα γάλακτος ή κρεμ ανγκλέζ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτηρώνουμε ενα σκεύος και τοποθετούμε τα μήλα, το νερό, το καλύπτουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ώσπου να λιώσουν. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι από τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε με ξεσκέπαστο το σκεύος, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνει ένας πηχτός πολτός. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ενα άλλο σκεύος, λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ώσπου το λίπος να αρχίσει να διαχωρίζεται από το διαυγές κίτρινο υγρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε μερικά λεπτά να σταθεί και σουρώνουμε το βούτυρο σε ένα σουρωτήρι το οποίο έχουμε καλύψει με ένα τουλπάνι. Αλείφουμε 4 βαθιά φορμάκια χωρητικότητας 2/3 φλιτζανιού με λίγο από το βούτυρο και τα ραντίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.  Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε λωρίδες 2,5 εκ και βουτάμε κάθε λωρίδα στο υπόλοιπο βούτυρο. Στρώνουμε τις λωρίδες  στις φόρμες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η μια φέτα να μισοσκεπαζει την άλλη και να δίνει την εμφάνιση στροβίλου. Αφήνουμε το ψωμί να προεξέχει από τα χείλη της φόρμας. Γεμίζουμε κάθε φόρμα με τον πολτό του μήλου, διπλώνουμε το ψωμί που προεξέχει απο τη φόρμα προς τα μέσα και το πιέζουμε προς τα κάτω. Ψήνουμε τις σαρλότ για 45-50 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν. Τις ξεκολλάμε απο τις φόρμες με τη μύτη ενός μαχαιριού και τις αναποδογυρίζετε σε πιάτα σερβιρίσματος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε