4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
- 300 γρ. αμπελόφυλλα βρασμένα
- 400 γρ. ντομάτες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, το χυμό
- 200ml ελαιόλαδο
- νερό
- 5 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και πασπαλίζουμε τις σαρδέλες. Σε ταψί, απλώνουμε το κρεμμύδι και στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες. Τυλίγουμε τις σαρδέλες με τα αμπελόφυλλα, τις τοποθετούμε πάνω στις ντομάτες, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές ζωμό από το ταψί. Περιχύνουμε τα ψάρια και σερβίρουμε με τον μαϊντανό.