Σαρδέλες παστές

Σαρδέλες παστές Σαρδέλες παστές
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιτολωακαρνανία

Συστατικά

Εκτέλεση

Παίρνετε ολόφρεσκες σαρδέλες τις αραδιάζετε σε τενεκέ. Το στρώσιμο αυτό έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να πατάει η μία σαρδέλα την άλλη και να φαίνονται από πάνω οι ράχες τους. Κάθε σειρά πρέπει να στρώνεται απ' άκρη σ' άκρη του τενεκέ, και σε κάθε σειρά ρίχνετε μπόλικο χοντρό αλάτι. Την επόμενη σειρά τη στρώνετε αντίθετα, έτσι ώστε τα κεφάλια να μην είναι όλα προς την ίδια κατεύθυνση/Οταν τελειώσετε όλες τις σαρδέλες, τις σκεπάζετε με καθαρά σανίδια ακριβώς στο μέγεθος του τενεκέ. Από πάνω βάζετε βαριές πέτρες αφού τις πλύνετε καλά.

Τις πρώτες μέρες τα ψάρια βγάζουν κόκκινο υγρό, γιατί αφήνουν το αίμα τους. Το αδειάζετε με προσοχή, έχοντας πάντα πλακωμένο τον τενεκέ με το βάρος (5-6 μέρες). Μετά αρχίζει να εμφανίζεται στο πάνω μέρος λίπος που βγάζουν οι σαρδέλες. Αυτό το μαζεύετε προσεκτικά όλο, γιατί, αν μείνει μέσα, θα ταγγίσει το ψάρι. Όταν βγει όλο το λίπος, μένουν με το υγρό τους, που είναι μια άρμη από το αλάτι. Αν δεν έχουν αρκετή, φτιάχνετε λίγη και τις καλύπτετε.

Η διαδικασία χρειάζεται περίπου 40 μέρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε