Σαρδέλες παντρεμένες τηγανητές

Σαρδέλες παντρεμένες τηγανητές Σαρδέλες παντρεμένες τηγανητές
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες καθαρισμένες
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 150ml ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 πρέζα δενδρολίβανο
  • 2-3 κουταλιές ξίδι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και προσεκτικά το μεσαίο κόκκαλο χωρίς να φύγει η ουρά. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο σε τρυπητό. Παίρνουμε 2 σαρδέλες, βάζουμε την μία αντικριστά με την άλλη, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι και μόλις χλιαρώσει, σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα, για να ψηθεί το αλεύρι χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ξίδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε  ζεστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε η σάλτσα να γίνει λεία και ρευστή. Σερβίρουμε τη σάλτσα κατά προτίμιση χωριστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε