Σαρδέλες αχνιστές με λεμόνι και σκόρδο

Σαρδέλες αχνιστές με λεμόνι και σκόρδο Σαρδέλες αχνιστές με λεμόνι και σκόρδο
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες και ξεκοκαλισμένες με την ουρά
  • 100ml ζωμό κότας δεμένο
  • 2 πρέζες μαϊντανό
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1/4 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και ξαναενώνουμε τα φιλέτα της κάθε σαρδέλας. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, τοποθετούμε προσεκτικά τις σαρδέλες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε το ζωμό, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το αφήνουμε να βράσει για λίγο και μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε