Σαράι Εκμέκ Κανταϊφι

Σαράι Εκμέκ Κανταϊφι Σαράι Εκμέκ Κανταϊφι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία

Συστατικά

  • 1 κιλό φύλλο κανταΐφι
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • λίγη κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. παγωτό κάίμάκι

Εκτέλεση

Σε ταψί στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι. Απο πάνω ρίχνουμε και καλύπτουμε την επιφάνειά του με την καρυδόψιχα και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο φύλλο και αφήνουμε να σταθεί 12 ώρες ώστε να ξεραθεί το φύλλο. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το κανταΐφι. Το ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι:

Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και το νερό μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Περιχύνουμε το κρύο κανταΐφι με το καυτό σιρόπι τοποθετώντας ένα βάρος πάνω του και το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.

Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε μαζί με παγωτό καϊμάκι ή σαντιγί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε