Σαραγλί με κολοκύθα

Σαραγλί με κολοκύθα Σαραγλί με κολοκύθα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία

Συστατικά

Για τη γέμιση:

  • 1 κόκκινη κολοκύθα μέτριου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια καρύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθιές
  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι λάδι

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι λάδι
  • νερό

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1/2 λεμονι, το χυμό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα εξωτερικά. Την κόβουμε σε κομμάτια και την τρίβουμε στον τρίφτη. Τη στραγγίζουμε. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα, χωρίζοντας κατόπιν το κάθε φύλλο στα δύο. Σε κάθε φύλλο απλώνουμε τη γέμιση και το τυλίγουμε μακρύ ρολό. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και βάζουμε κυκλικά τα ρολά, αρχίζοντας από το κέντρο. Τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό με σουσάμι.

Ψήνουμε το σαραγλί σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου να ροδίσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να το απορροφήσει τελείως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε