Σαμόζα με πατάτες και κάσιου

Σαμόζα με πατάτες και κάσιου Σαμόζα με πατάτες και κάσιου
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια χοντροκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 3 μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυβάκια
  • 90 γρ. καβουρντισμένα κάσιους, κοπανισμένα
  • 1/4 φλιτζάνι ξυσμένη καρύδα
  • 3 κουταλιές κρέμα καρύδας
  • 3 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • αλάτι
  • τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φύλλα κουρού
  • λάδι, για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το τζίντζερ και τις πατάτες στο ελαιόλαδο για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα  κάσιους, την καρύδα, την κρέμα καρύδας, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα, βάζουμε 1/4 φλιτζάνι γέμιση στο κέντρο κάθε τετραγώνου και αλείφουμε τις άκρες με νερό. Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν, τις στρίβουμε να σφραγίσουν και τοποθετούμε τα σαμόζα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, λίγα-λίγα, για 6 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως με ντιπ από γιαούρτι σακούλας, ψιλοκομμένο αγγούρι, χοντροκομμένη καυτερή πιπεριά κι αν θέλουμε, λίγο χοντροκομμένο δυόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε