

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 100 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
- 100 γρ. φουντούκια κοπανισμένα
- 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα
- 1 κουτ. γλυκ. κανέλα
- 1 κιλό αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
- 1 κιλό ζάχαρη (για το σιρόπι)
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με λίγο χλιαρό νερό (για να γίνει μια σφιχτή ζύμη). Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος μανταρινιού και κάνουμε πιτάκια στο μέγεθος της παλάμης. Ανακατεύουμε την κανέλα με τους ξηρούς καρπούς και βάζουμε από μία κουταλιά στο κέντρο κάθε φύλλου. Τα διπλώνουμε και τα κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε το βούτυρο. Βράζουμε τα πιτάκια ανά πέντε, για 15 λεπτά περίπου ή ώσπου να ανεβούν στην επιφάνεια. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε για μερικά λεπτά στο σιρόπι, το οποίο έχουμε ήδη ετοιμάσει με τη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε απλωμένα σε πιατέλα.
Την άλλη μέρα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.