Σάλτσα ζαφοράς με κόλιανδρο για τόνο

Σάλτσα ζαφοράς με κόλιανδρο για τόνο Σάλτσα ζαφοράς με κόλιανδρο για τόνο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ρίζες λαχανικών
  • 1 μικρή κονσέρβα σκόνη ζαφοράς
  • 1 σακουλάκι στιγμιαία σάλτσα Ολλανδέζ
  • 110 γρ. κρύο βούτυρο
  • 4 κουταλιές κομμένο κολίανδρο
  • 1 γλυκολέμονο
  • 1300 γρ φιλέτα τόνου
  • ένα πακέτο ανάμεικτη νοστιμιά
  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τις ρίζες λαχανικών με τη σκόνη ζαφορά και ανακατέψτε τη σάλτσα με ένα κτυπητήρι. Βάλτε τα να βράσουν. Ανακατέψτε το βούτυρο στη σάλτσα με λίγα τρίμματα φλούδας. Ρίξτε το κολίανδρο και μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει άλλο. Πλύνετε το γλυκολέμονο με ζεστό νερό και τινάξτε το να στεγνώσει. Ξύστε μέρος της φλούδας μέσα στη σάλτσα. Στύψτε το φρούτο και νοστιμίστε την σάλτσα στη γεύση με λίγο χυμό γλυκολέμονου. Πλύνετε το ψάρι και σκουπίστε το να στεγνώσει. Ρίξτε λίγη ανάμεικτη νοστιμιά και αφήστε το ψάρι να τηγανιστεί για ένα λεπτό σε καυτό λάδι από κάθε πλευρά. Ραντίστε με χυμό γλυκολέμονου και ρίξτε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι. Ολόκληροι οι σπόροι ρυζιού με ψητά κάσιους ταιριάζουν απόλυτα με αυτή τη συνταγή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε