1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 120 γρ μπέικον, σε λεπτούς κύβους
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
- 200 γρ. τριμμένο γκουντα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι κιμά από μπριζόλα
- 2 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- πικάντικη σάλτσα σόγιας
- 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση
Σοτάρουμε 4 φετες μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανές, προσθέτουμε το υπόλοιπο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ανακατεύουμε την κρέμα με το αλεύρι, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το τυρί και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανάβουμε το φούρνο. Αναμειγνύουμε τον κιμά με τους κρόκους, τα κρεμμύδια, την σάλτσα σόγιας, την κάπαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα. Τοποθετούμε τον κιμά πάνω στις φέτες ψωμιού και τα τοποθετούμε σε μεγάλο πιάτο για σουφλέ. Ανακατεύουμε τους κύβους μπέικον με τη σάλτσα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φέτες ψωμιού και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε 1 φέτα μπέικον σε κάθε φέτα ψωμιού.