Σάλτσα τσουκνίδας με σπαράγγι και τυρί σόγιας

Σάλτσα τσουκνίδας με  σπαράγγι και τυρί σόγιας Σάλτσα τσουκνίδας με  σπαράγγι και τυρί σόγιας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1400 γρ. σπαράγγι
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό από κύβο λαχανικών
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα
  • κύμινο
  • 1 αυγό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ψίχα ψωμιού
  • 1 1/4 φλιτζάνι τυρί σόγιας τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα
  • 3/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα άγουρα φύλλα τσουκνίδας
  • χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και τα σιγοβράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγη ζάχαρη για 12 λεπτά. Στεγνώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. Μειώνουμε το υπόλοιπο σε περίπου 3 φλιτζάνια και προσθέτουμε το ζωμό. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο μισό βούτυρο, μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε την πιπερόριζα, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά, την ψίχα ψωμιού, το τυρί σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι ζωμό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα του τυριού σόγιας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα και την ξινή κρέμα στη σάλτσα και ζεσταίνουμε.  Προσθέτουμε τις τσουκνίδες και το χυμό λεμονιού. Προετοιμάζουμε τις μπάλες από τυρί σόγιας και σπαράγγι, περιχύνουνε με τη σάλτσα και διασκορπίζουμε ενδιάμεσα το μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε