Σάλτσα πορτοκαλιού με ψημένη πάπια

Σάλτσα πορτοκαλιού με ψημένη πάπια Σάλτσα πορτοκαλιού με ψημένη πάπια
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 πάπια, περίπου 2 κιλά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλιτζάνια ζωμό πάπιας
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 4 τεμαχισμένα κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 πορτοκάλια
  • κουμκουάτ
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού
  • πυκνωτικό σούπας

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε την πάπια σε 8-12 κομμάτια, πλένουμε, στεγνώνουμε και την τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα φύλλα δάφνης. Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 180°C. Σοτάρουμε την πάπια σε ζεστό βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, θυμάρι, μισό από το ζωμό, κρεμμύδια, λαχανικά σούπας και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα στεγνώνουμε και ξεφλουδίζουμε 1 από αυτά με το ειδικό εργαλείο. Στύβουμε 2 πορτοκάλια, ξεφλουδίζουμε το τρίτο προσεχτικά και χαλαρώνουμε τις σφήνες. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια των κουμκουάτ. Βράζουμε τη φλούδα πορτοκαλιού με λίγο ζωμό μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με τον υπόλοιπο ζωμό στην πάπια και μαγειρεύουμε για άλλα 40-50 λεπτά. Τυλίγουμε τα κομμάτια σε αλουμινόχαρτο. Σουρώνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε κουμκουάτ και το βράζουμε λίγο, το πυκνώνουμε ελαφρώς με πυκνωτικό σάλτσας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε φλούδα πορτοκαλιού, σφήνες και λικέρ όπως επίσης και τα κομμάτια πάπιας και ζεσταίνουμε άλλη μια φορά. Σερβίρεται με άγριο ρύζι και λαχανάκια Βρυξελλών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε