Σάλτσα πορτοκαλιού γαρίδα και σπαράγγια ραγού

Σάλτσα πορτοκαλιού γαρίδα και σπαράγγια ραγού Σάλτσα πορτοκαλιού γαρίδα και σπαράγγια ραγού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1350 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι γλυκά μπιζέλια καθαρισμένα, σε κομμάτια
  • 16 μεγάλες, ωμές γαρίδες χωρίς κεφάλι ή κέλυφος
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βουτυρο
  • 1 κρεμμύδι σε κομμάτια, βρασμένα σε 2 κουταλιές ντιπ απο καβούρι
  • 3 1/2 κουταλιές ντιπ από καβούρι
  • 2  1/4 φλιτζάνια ζωμό αστακού
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα
  • 1/5 φλιτζάνι βερμούτ
  • 4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές σάλτσα για πήξιμο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαράγγια σε νερό με αλάτι, ζάχαρη και βούτυρο για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα μπιζέλια  το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα, το βερμούτ, το χυμό πορτοκάλι και την φλούδα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε την σάλτσα, προσθέτουμε τον άνηθο και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες στο υπόλοιπο ντιπ από καβούρι για 3 λεπτά, τις κόβουμε στη μέση και τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα μπιζέλια και τα ρίχνουμε πάνω απο τις γαρίδες ραγού. Ταιριάζει με αρωματικό ινδικό ρύζι, κομμένα φυστίκια αιγίνης και ανάλατο βούτυρο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε