Σάλτσα πικάντικη καρύδας με φιλέτο μοσχαρίσιο και ανανά

Σάλτσα πικάντικη καρύδας με φιλέτο μοσχαρίσιο και ανανά Σάλτσα πικάντικη καρύδας με φιλέτο μοσχαρίσιο και ανανά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο σε 4 φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα
  • 1 ξεφλουδισμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρός ανανάς ξεφλουδισμένος, σε 4 φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινος πολτός κάρυ
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • χυμός από 1/2 λάιμ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • σάλτσα ψαριού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κρέας με σάλτσα σόγιας, φρέσκια πιπερόριζα και σκόρδο. Ζεσταίνουμε τον πολτό κάρυ σε μια κατσαρόλα τον ανακατεύουμε με λίγο γάλα καρύδας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Καρυκεύουμε με χυμό λάιμ, ζάχαρη και σάλτσα ψαριού. Σοτάρουμε τον ανανά σε βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο C μέχρι η ζάχαρη να μετατραπεί σε καραμέλα. Σοτάρουμε τα φιλέτα σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον ανανά και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα καρύδας. Το αρωματικό ινδικό ρύζι basmati ταιριάζει με αυτήν την συνταγή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε