Σάλτσα ολλανδέζ με χόρτα και ομελέτα καπνιστού σολομού

Σάλτσα ολλανδέζ με χόρτα και ομελέτα καπνιστού σολομού Σάλτσα ολλανδέζ με χόρτα και ομελέτα καπνιστού σολομού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. άσπρα σπαράγγια καθαρισμένα
  • 280 γρ. φέτες καπνιστού σολομού
  • αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε κύβους
  • 5 άσπροι κόκκοι πιπεριού τριμμένοι
  • 1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
  • 5 κουταλιές νερό
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές κομμένο βασιλικό
  • 2 κουταλιές κομμένο άνηθο
  • 8 αυγά
  • 4 κουταλιές κρέμα
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον σολομό σε βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Βράζουμε τα σπαράγγια σε νερό με αλάτι, ζάχαρη και βούτυρο για 12 λεπτά. Προσθέτουμε το  κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού, το ξύδι, το  νερό, συνεχίζουμε για ακόμη 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε ένα μπολ κρατάμε τα μισά και χτυπάμε τα υπόλοιπα  μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Χτυπάμε τους κρόκους αυγού και προσθέτουμε προσεκτικα το λιωμένο, αλλά όχι πολύ ζεστό, βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και τον άνηθο. Χτυπάμε την κρέμα και τα αυγά και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τηγανίζουμε 4 ομελέτες με βούτυρο.  Γεμίζουμε  τις ομελέτες με σπαράγγια, σολομό και σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε