Σάλτσα ντομάτας με εστραγκόν με μπακαλιάρο

Σάλτσα ντομάτας με εστραγκόν με μπακαλιάρο Σάλτσα ντομάτας με εστραγκόν με μπακαλιάρο
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι από βότανα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κομμένα φρέσκια κρεμμύδια
  • 1 κομμένη σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κονσέρβα τομάτες για πίτσα
  • 2 κουταλιές πάστα τομάτας
  • 2 ξεφλουδισμένες ντομάτες χωρίς σπόρους σε στενές λωρίδες
  • 4 κουταλιές κομμένο εστραγκόν
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 1/4 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε για να στεγνώσει. Το αλείφουμε με χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, το σκόρδο, τον άνηθο, τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ψάρι, το καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 8-10 λεπτά. Τυλίγουμε το ψάρι σε αλουμινόχαρτο και στραγγίζουμε το ζωμό. Ρίχνουμε τις τομάτες για πίτσα και την πάστα τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδη. Προσθέτουμε τις ντομάτες στη σάλτσα καρυκεύουμε με αλάτι από βότανα, πιπέρι, εστραγκόν και ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε τα μπιζέλια σε σιγανή φωτιά σε λίγο αλατόνερο και βούτυρο. Τα νούντλς με βούτυρο ταιριάζουν απόλυτα με αυτή τη συνταγή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε