Σάλτσα ντομάτας και πατρικα με τεράστια σουβλάκια γαρίδας

Σάλτσα ντομάτας και πατρικα με τεράστια σουβλάκια γαρίδας Σάλτσα ντομάτας και πατρικα με τεράστια σουβλάκια γαρίδας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 750 γρ. ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρά ιταλικά χόρτα
  • 1 κομμένη σκελίδα σκόρδου
  • αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • μείγμα σκόνης λεμονιού με πιπέρι
  • 24 τεράστιες γαρίδες χωρίς κεφάλι ή κέλυφος
  • 4 κουταλιές μαγειρικό λίπος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το κοτσάνι. Κόβουμε τις ντομάτες και την πιπεριά σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος, σοτάρουμε τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά, ενώ τα ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδη και πηχτό. Προσθέτουμε τα χόρτα, το σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι. Βάζουμε 6 γαρίδες, τη μία μετά την άλλη σε ένα σουβλάκι και τηγανίζουμε τα σουβλάκια και από τις δυο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, σε μεσαία φωτιά. Σερβίρουμε τη σάλτσα δίπλα. Η σαλάτα λαχανικών με κουνουπίδι και μπρόκολο σε μία ελαφριά σάλτσα από γιαούρτι, κέτσαπ, μαγιονέζα και μπράντυ, ταιριάζει απόλυτα με αυτή τη συνταγή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε