Σάλτσα μυδιών με γεμιστό καλαμάρι

Σάλτσα μυδιών με γεμιστό καλαμάρι Σάλτσα μυδιών με γεμιστό καλαμάρι
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1200 γρ πλοκάμια από καλαμαράκια
  • 55 γρ. σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι μαύρο τσάι
  • 40 γρ. σπόροι κουκουναριού
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί ρικόττα
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 70 γρ. τριμμένο άσπρο ψωμί
  • 1/2 ματσάκι κομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • νερό
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέσσερα
  • 85 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
  • 2 κλωνάρια ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε το καλαμάρι και το σκουπίζουμε να στεγνώσει από μέσα προς τα έξω. Αφήνουμε τις σταφίδες βουτηγμένες στο τσάι, ψήνουμε ελαφρώς τους σπόρους κουκουναριού σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Αφαιρούμε το κοτσάνι από την ντομάτα, σχίζουμε τη φλούδα σε σχήμα σταυρού και τις βάζουμε σε βραστό νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε το τυρί ρικόττα, τους κρόκους αυγού, το ψωμί, λίγο μαϊντανό, τους σπόρους κουκουναριού, τις στραγγισμένες σταφίδες και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα πλοκάμια με το μείγμα, ασφαλίζουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C. Σοτάρουμε τα καλαμαράκια σε καυτό ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά, ρίχνοντας σταθερά νερό. Ρίχνουμε τα μύδια λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος και τα ζεσταίνουμε με το μαγειρικό ζουμί. Σερβίρουμε τα καλαμάρια πάνω στις πιπεριές, ρίχνουμε την σάλτσα και ραντίζουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης. Ταιριάζει με πικάντικες μπαγκέτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε