Σάλτσα μπεσαμέλ

Σάλτσα μπεσαμέλ Σάλτσα μπεσαμέλ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 220 γρ. γάλα
  • 1-2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

(Η μπεσαμέλ αυτή είναι πηχτή και χρησιμοποιείται για μπουρεκάκια, κροκέτες, αγκινάρες γεμιστές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες παπουτσάκια κ.λπ.).

Βάλτε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα στη φωτιά να λιώσει.Ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι ή με το σύρμα των αυγών, για να διαλυθεί καλά.Βάλτε το γάλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς το μίγμα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει λεία σαν κρέμα.

Κατεβάστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και τους κρόκους των αυγών καλά χτυπημένους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε