Σάλτσα μπεσαμελ κανονική

Σάλτσα μπεσαμελ κανονική Σάλτσα μπεσαμελ κανονική
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 κουτ. σούπας κοφτές βούτυροή μαργαρίνη
  • 7-8 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 880 γρ. γάλα
  • 1-2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

(Η μπεσαμέλ αυτή χρησιμοποιείται για παστίτσια και μουσακάδες).

Βάλτε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα στη φωτιά να λιώσει.Ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι ή με το σύρμα των αυγών, για να διαλυθεί καλά.Βάλτε το γάλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς το μίγμα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει λεία σαν κρέμα.

Κατεβάστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και τους κρόκους των αυγών καλά χτυπημένους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε