Σάλτσα μήλου και μπράντυ μήλου με στήθος κοτόπουλο

Σάλτσα μήλου και μπράντυ μήλου με στήθος κοτόπουλο Σάλτσα μήλου και μπράντυ μήλου με στήθος κοτόπουλο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 μήλα
  • 4 ξεφλουδισμένα κρεμμύδια
  • 1 2/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ μήλου
  • 4 κουταλιές της σούπας χτυπημένη κρέμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Ανακατεύουμε το βούτυρο με αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και τρίβουμε το κρέας με αυτό. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το στήθος κοτόπουλου κι από τις 2 πλευρές για 1 λεπτό. Αφαιρούμε το κρέας και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Κόβουμε τα μήλα στα 4, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια Κόβουμε 1/4 σε λεπτούς κύβους και το υπόλοιπο σε κύβους μη ομοιόμορφου μεγέθους. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε σε κύβους μισό κρεμμύδι, το προσθέτουμε στους κύβους μήλου και τα βάζουμε στην άκρη. Σιγοψήνουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα σε λίπος μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε το ζωμό πουλερικών και τον βράζουμε μέχρι να φτάσει στο 1/3. Πολτοποιούμε με μίξερ χειρός, καρυκεύουμε με μπράντυ μήλου, αλάτι και πιπέρι Προσθέτουμε το κρέας, το υπόλοιπο κρεμμύδι και τους κύβους μήλου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά Απλώνουμε το κρέας σε προθερμασμένα πιάτα και ανακατεύουμε την κρέμα με τη σάλτσα Η τηγανητή ροδισμένη πολέντα ή οι κύκλοι σιμιγδαλιού είναι καλά συνοδευτικά πιάτα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε