Σάλτσα με ντομάτα και κονιάκ για μπριζόλες μοσχαρίσιες

Σάλτσα με ντομάτα και κονιάκ για μπριζόλες μοσχαρίσιες Σάλτσα με ντομάτα και κονιάκ για μπριζόλες μοσχαρίσιες
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 μεγάλες ντομάτες βρασμένες, χωρίς φλούδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, 350 γρ. η καθεμιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά τη σούπας πικάντικη σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού

Εκτέλεση

Σε ενα ταψί ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, καρυκεύουμε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά όχι τελείως. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ταψί και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος. Αφαιρούμε το περίσσιο λίπος, σβήνουμε με κονιάκ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, την σάλτσα, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο. Τοποθετούμε τις μπριζόλες στη σάλτσα και σιγοβράζουμε. Αφαιρούμε τις μπριζόλες, αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει, προσθέτουμε λίγο πράσο και την ρίχνουμε πάνω από τις μπριζόλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε