0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 24 φρέσκιες σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες
- 1 ραδίκι σε φέτες
- αλεύρι για πασπάλισμα
- 10 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 ντομάτες βρασμένες (χωρίς κοτσάνια)
- 2 αυγά βραστά σφικτά καθαρισμένα σε φέτες
- 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αρκετά φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις σαρδέλες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε τα αυγά και το ελαιόλαδο στο βαλσάμικο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα. Τοποθετούμε τις σαρδέλες στη σαλάτα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αυγού και γαρνίρουμε με βασιλικό.