Σάλτσα με κολίανδρο και λεμόνι με σουβλάκια ψαριού

Σάλτσα με κολίανδρο και λεμόνι με σουβλάκια ψαριού Σάλτσα με κολίανδρο και λεμόνι με σουβλάκια ψαριού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ φιλέτο πέρκας σε κύβους
  • 450 γρ χωματίδα
  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές ξηρό Σέρυ
  • 3 κουταλιές ζωμό ψαριού
  • 6 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κολίανδρου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκου κουρκούμα
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 λαιμ το χυμό και την φλούδα 
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμενα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ψάρι
  • 1 κουταλιά ελαφριά σάλτσα για να πήξει
  • 8 ουγκιές τυρί μασκαρπόνε
  • χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το ηλιέλαιο, το σέρυ, τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κουρκούμα, την πιπεριά, το χυμό λάιμ, το ρίχνουμε στα φιλέτα, τα τυλίγουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε το κομμένο ψάρι και τα ρολά ψαριού διαδοχικά σε 4 σουβλάκια, προσθέτουμε την μαρινάδα και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε  το ψάρι, το τυρί, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε ζεστή τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε