Σάλτσα με κάπαρη και ντομάτες με μοσχαρίσιο συκώτι

Σάλτσα με κάπαρη και ντομάτες με μοσχαρίσιο συκώτι Σάλτσα με κάπαρη και ντομάτες με μοσχαρίσιο συκώτι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φέτες μοσχαρίσιο συκώτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 σκληρό ρολό
  • 8-10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια σε κύβους
  • 60 γρ. ζαμπόν σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 2 αντζούγιες
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 4 κουταλιές της σούπας μικρή κάπαρη
  • 1 ματσάκι ρόκα σε λωρίδες

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό με αλεύρι. Χωρίζουμε το αυγό, χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να σκληρύνει και το ανακατεύουμε με τον κρόκο. Τρίβουμε το ρολό. Λιώνουμε μια μεγάλη ποσότητα βουτύρου σε τηγάνι. Καλύπτουμε τις λωρίδες συκωτιού με το αυγό και τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ζεστό βούτυρο μέχρι να γίνουν τραγανές και απορροφάμε το περίσσιο λίπος με χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε το ζαμπόν στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το κέτσαπ και βράζουμε χωρίς καπάκι μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Ξεπλένουμε τις ανζσούγιες και τις τεμαχίζουμε λεπτά, ενώ κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε και τα δύο, μαζί με την κάπαρη στη σάλτσα και καρυκεύουμε με πιπέρι. Ανακατεύουμε την με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τις λωρίδες συκωτιού. Τα μακαρόνια ταιριάζουν με αυτό το πιάτο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε