Σάλτσα με ελιά και ρίγανη με μπακαλιάρο

Σάλτσα με ελιά και ρίγανη με μπακαλιάρο Σάλτσα με ελιά και ρίγανη με μπακαλιάρο
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ μπακαλιάρο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι από σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
  • 1 κομμένη σκελίδα σκόρδου
  • 4 κουταλιές φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 4 ντομάτες σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα σε φέτες
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 12 μαύρες, ελιές χωρίς κουκούτσι σε λωρίδες

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τον μπακαλιάρο με χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με ελαιόλαδο 4 φύλλα  αλουμινόχαρτο και αναμιγνύουμε το υπόλοιπο με το χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα ρίγανης, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Τοποθετούμε τις ντομάτες, την μελιτζάνα στο αλουμινόχαρτο, απο πάνω το ψάρι, το θυμάρι, τις ελιές,  και το λάδι με το σκόρδο. Το σκεπάζουμε γύρω-γύρω με αλουνιμόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε