3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 800 γρ μπακαλιάρο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι από σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
- 1 κομμένη σκελίδα σκόρδου
- 4 κουταλιές φρέσκα φύλλα ρίγανης
- 4 ντομάτες σε φέτες
- 1 μελιτζάνα σε φέτες
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 12 μαύρες, ελιές χωρίς κουκούτσι σε λωρίδες
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τον μπακαλιάρο με χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με ελαιόλαδο 4 φύλλα αλουμινόχαρτο και αναμιγνύουμε το υπόλοιπο με το χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα ρίγανης, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Τοποθετούμε τις ντομάτες, την μελιτζάνα στο αλουμινόχαρτο, απο πάνω το ψάρι, το θυμάρι, τις ελιές, και το λάδι με το σκόρδο. Το σκεπάζουμε γύρω-γύρω με αλουνιμόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.