Σάλτσα μαύρου ψωμιού με ψητό σιτεμένο με ξύδι

Σάλτσα μαύρου ψωμιού με ψητό σιτεμένο με ξύδι Σάλτσα μαύρου ψωμιού με ψητό σιτεμένο με ξύδι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. ωμοπλάτη βοδινού πλυμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός αχλαδιού
  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό από κύβο λαχανικών
  • 1 σακουλάκι στιγμιαίο στερεωπκό για γλυκόξινο ψητό
  • 1 φέτα μαύρου ψωμιού
  • 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο, σε λεπτά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπράντυ αχλαδιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι από σφεντάμι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε  για λίγο το κρέας σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 200°C, ανακατεύουμε τον χυμό αχλαδιού, το κόκκινο κρασί και τον ζωμό μαζί με στιγμιαίο στερεωτικό. Διαλύουμε σε ψίχουλα τη φέτα ψωμιού, ανακατεύουμε με τον ζωμό και το ρίχνουμε όλο στο κρέας. Μαγειρεύουμε το κρέας σε καλυμμένο δοχείο στο φούρνο για 70-80 λεπτά. Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ελαφριά καραμέλα και προσθέτουμε τα κομμάτια αχλαδιού, το βούτυρο, το μπράντυ αχλαδιού και το σιρόπι. Τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε το ζωμό κρέατος με μίξερ και τον αναμιγνείουμε με τη σάλτσα αχλαδιού. Νόστιμο με ντάμπλινγκς ψωμιού και ανθύλλια μπρόκολου, γαρνιρισμένα με βούτυρο και αμύγδαλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε