Σάλτσα μανιτάρια (πορτσίνι) με κροκέτες μοσχαριού

Σάλτσα μανιτάρια (πορτσίνι) με κροκέτες μοσχαριού Σάλτσα μανιτάρια (πορτσίνι) με κροκέτες μοσχαριού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • λίγο γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκου φρέσκο θυμάρι
  • 4 ξηρές ντομάτες σε λάδι ψιλοκομμένες
  • 450 γρ ψιλοκομμένο μοσχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βουτυρο
  • 30 γρ. ξηρά μανιτάρια (πορτσίνι)
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • πυκνωτικό σάλτσας
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κουταλιές της σούπας χτυπημένη κρέμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε 2 κουταλιές βουτυρο τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε την κόρα του ψωμιού, στάζουμε από πάνω λίγο γάλα και το πιέζουμε καλά. Ανακατεύουμε το ψωμί, το κρέας, τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, τα φύλλα θυμαριού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Σχηματίζουμε 8 μικρές, οβάλ κροκέτες από το μείγμα κρέατος και τις τηγανίζουμε σε βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Μουλιάζουμε τα πορτσίνι στο νερό για 30 λεπτά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το μουλιασμένο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς καπάκι για άλλα 10 λεπτά. Πολτοποιούμε τη σάλτσα με μίξερ χειρός και αν επιθυμούμε, το πυκνώνουμε με πυκνωτικό σάλτσας. Τέλος, ανακατεύουμε με την κρέμα και τον μαϊντανό. Οι λιωμένες πατάτες ταιριάζουν με αυτό το πιάτο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε