Σάλτσα κόκκινου κρασιού

Σάλτσα κόκκινου κρασιού Σάλτσα κόκκινου κρασιού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 100 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ματσάκι χόρτα για σούπα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 γαρίφαλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές κρύο βούτυρο σε κομματάκια

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα χόρτα, την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το γαρίφαλο και αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα περνάμε από ενα σουρωτήρι. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας και τέλος ανακατεύουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα. Μόλις η σάλτσα ανακατευτεί καλά, την αποσύρουμε από την φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε