0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη φρέσκια
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την αντζούγια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, τους τηγανισμένους κεφτέδες και βράζουμε για λίγο ακόμα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με πιλάφι ή ζυμαρικά.