Σάλτσα άγριου πράσου για πατάτες

Σάλτσα άγριου πράσου για πατάτες Σάλτσα άγριου πράσου για πατάτες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 450 γρ πατάτες
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ τυρί Γκουντα σε κυβάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 πακέτο σάλτσα Ολλανδέζ
  • χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα άγριου πράσου
  • 1/2 φλιτζάνι αυγολέμονο

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε τις πατάτες σε λίγο νερό για 25 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε. Χωρίζουμε τα αυγά (σε ασπράδια και κρόκους). Χτυπούμε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο μεγμα από τις πατάτες και ρίχνουμε το τυρί. Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε τις πατάτες. Καλύπτουμε με λίγα κομματάκια από βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 20-30 λεπτά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο που περισσεύει μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τη βράζουμε. Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, χυμό λεμονιού και πιπέρι. Ανακατεύουμε με το πράσο και προσθέτουμε το αυγολέμονο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε