Σάλτσα αγριοκυπαρισιού με φιλέτο λαγού

Σάλτσα αγριοκυπαρισιού με φιλέτο λαγού Σάλτσα αγριοκυπαρισιού με φιλέτο λαγού
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 450 γρ φιλέτο άγριου λαγού, πλυμένο
  • 20 καρποί αγριοκυπαρισιου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. καπνιστό μπέικον σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας ποτό τζιν
  • 1 3/4 φλιτζάνι βάση σάλτσας από κρέας κυνηγιού
  • 1 αχλάδι, σε κύβους (χωρίς κουκούτσια)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε 6 καρπούς αγριοκυπαρισιού σε γουδί και τους ανακατεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε το κρέας με αυτό, τυλίγουμε γύρω του το μπέικον και δένουμε με νήμα κουζίνας. Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε  το κρέας στο ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, σβήνουμε με  το τζιν και σιγοψήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βάση σάλτσας, τους υπόλοιπους καρπούς αγριοκυπαρισιού, που έχουμε θρυμματίσει  και αφήνουμε για 15 λεπτά. Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο το αχλάδι, μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κρέας από το ζωμό, αφαιρούμε το μπέικον και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Περνάμε τη σάλτσα απο σουρωτήρι και την ανακατεύουμε με την κρέμα. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι  αφήνουμε να βράσει και μόλις είναι έτοιμη την ανακατεύουμε με τα αχλάδια. Τέλος, ζεσταίνουμε το κρέας στη σάλτσα. Μανιτάρια, στρείδια και μικρές πατάτες, τηγανισμένα σε βούτυρο, ταιριάζουν πολύ με αυτό το γεύμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε