Σάλτσα αγκινάρας και ντομάτας με κουνέλι

Σάλτσα αγκινάρας και ντομάτας με κουνέλι Σάλτσα αγκινάρας και ντομάτας με κουνέλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουνέλι, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 αγκινάρες, κομμένες στα τέσσερα
  • χυμός λεμονιού
  • 650 γρ. ντομάτες, σε κύβους
  • 2 ξεφλουδισμένα καρότα, σε μακριά κομμάτια
  • 1 μίσχος σέλινο, σε μακριά κομμάτια
  • 2 ξεφλουδισμένα κρεμμύδια, σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες με τη φλούδα
  • 2 μίσχοι θυμάρι
  • 1 μίσχος δενδρολίβανο
  • νερό
  • ζωμός κρέατος

Εκτέλεση

 Αφαιρούμε τα ξύλινα και σκληρά εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες. Αφαιρούμε τα υπόλοιπα φύλλα από την κορυφή και βγάζουμε έξω το εσωτερικό με ένα κουτάλι ή ένα κόφτη. Κόβουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε αμέσως σε κρύο νερό με λεμόνι. Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 160°C. Σε  ένα τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο το αλατοπιπερωμένο κουνέλι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο τους μίσχους μπαχαρικών και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 ώρα, ρίχνοντας λίγο νερό κάθε λίγο. Γυρνάμε τα κομμάτια κουνελιού συχνά και αλείφουμε με το ζωμό κρέατος. Τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε το ζωμό καλά και ζεσταίνουμε το κρέας σε αυτό. Με αυτήν τη συνταγή ταιριάζουν τα φαρδιά νούντλς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε