4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 4 κρεμμύδια μεγάλα
- 2-3 φύλλα δάφνη
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- ελαιόλαδο
- νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα σαλιγκάρια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφού πάρουν μερικές βράσεις τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε μπόλικα νερά για να βγάλουν τα σάλια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε κομμάτια φέτες και το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα αφού την αραιώσουμε με νερό, αλάτι, πιπέρι, την δάφνη και αφού πάρουν βράση τα σαλιγκάρια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.