3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 24 σαλιγκάρια
- 100ml λευκό κρασί ξηρό
- 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα και λιωμένα
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι λικέρ pastis
- 1 πρέζα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βούτυρο, τις αντζούγιες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το pastis, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σαν φύλλο και το βάζουμε στο ψυγείο. Ξεπλένουμε καλά τα σαλιγκάρια, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε στο κρασί για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα σαλιγκάρια σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε από πάνω το φύλλο βουτύρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230˚C για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.