Σαλιγκάρια με σάλτσα

Σαλιγκάρια με σάλτσα Σαλιγκάρια με σάλτσα
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό σαλιγκάρια
  • κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα σαλιγκάρια σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.Την επομένη πετάμε το νερό τα πλένουμε πολύ καλά και με ένα μυτερό μαχαίρι δοκιμάζουμε να δούμε εάν υπάρχουν ζωντανά σαλιγκάρια. Πρέπει να τα δοκιμάσουμε όλα, εάν είναι ζωντανά μόλις τα αγγίξετε θα σαλέψουν, γιατί θα πρέπει όποιο σαλιγκάρι είναι ζωντανό να το πετάξουμε. Έστω ένα σαλιγκάρι να μείνει και να μαγειρευτεί, το φαγητό θα γίνει πικρό και δεν θα τρώγεται. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε μετά στο μπολ που έχουμε βάλει τα στραγγισμένα σαλιγκάρια. Μόλις ζεματιστούν, αφαιρούμε με ένα μυτερό μαχαίρι ένα στρογγυλό κομματάκι από το κυρτό μέρος από το κέλυφος τους. Ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και αφού τα σκεπάσουμε με καθαρό νερό, τα βράζουμε. Μόλις πάρουν βράση, τα ξαφρίζουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το ζεστό νερό, τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για  5 λεπτά. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπ'αζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε