Σαλιγκάρια με πλιγούρι

Σαλιγκάρια με πλιγούρι Σαλιγκάρια με πλιγούρι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Δόρισκο

Συστατικά

  • 25 σαλιγκάρια περίπου
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ντομάτα στον τρίφτη
  • 3 φλτζάνες πλιγούρι
  • 3 φλττζάνες νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού μαζέψουμε τα σαλιγκάρια, τα βάζουμε για ένα ή δύο 24ωρα σε ένα σακουλάκι αλεύρι και τα κλείνουμε. Τα βγάζουμε από το σακουλάκι και τα πλένουμε πολύ καλά με ξίδι και νερό. Σωτάρουμε με 2-3 κουταλιές λάδι τα σαλιγκάρια, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, τον δυόσμο, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις φουσκώσει το πλιγούρι το αποσύρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε